ايمن الرفاعى Admin
عدد المساهمات : 744 تاريخ التسجيل : 05/11/2012 العمر : 41 الموقع : https://modernmyway.ahlamontada.com
| موضوع: طريقة عمل كشري بعدس اصفر أو المجدرة الجمعة مارس 15, 2013 2:26 pm | |
| <li>التحضير: اغسلي الرز (كوب ونص )وانقعيه ساعة (ضروري) عشان العدس بيستوى بسرعة وتحتفظي بشكل العدس فميعجنش منك
- بعد ساعة اخلطيه بكوب عدس اصفر مغسول
قطعي البصل لشرايح وجوانح </li><li>الطبخ: حمري الثوم كدة يا دوب يبتدي اللون يغير
- ضيفي الخل ثم عصير الطماطم وتسيبيها تتسبك كدة شوية
بعدين ضيفي الصلصة والتوابل والسكر و الماجي
ضيفي شوية مية عشان تظبطي سمكها زي مانتى عايزة
وحطيها على جمب شوية هنرجعلها تاني عشان في خطوة مهمة
مكونات الكشري : 1 كوب ونص رز
كوب عدس اصفر
توابل : كمون - ملح - ماجي
- حمري البصل في الزيت لحد ما يكون لونه ذهبي كده
بعد كدة ضيفي منه شوية للصلصة
ضيفي التوابل بعدين الكشري و الماجي وقلبي دقيقتين كدة بعدين ضيفي المية
بعد 10 دقايق بصي تاني وشوفي ان كان استوى وكل ما يحتاج ضيفيله شوية مية
وسيبيه على نار هادية</li>
الكمية تكفي: 3 أشخاصوقت التحضير: 30 دقيقوقت الطهي: 30 دقيقه<li> المقادير:
1عدس اصفر
كوب ونص رز
بصل ملح فلفل
مكونات الصوص : فصوص ثوم - ملعقة خل - عصير طماطم - صلصة
طماطم - ربع مكعب ماجي قليل الملح
التوابل : ملح - فلفل - سنة سكر - كمون - كسبرة - توابل لحمة
</li> الخطوة الاخيرة: اشتركي في صفحتنا على فيس بوك | |
|